Sint-Jozefinstituut Schoten

Aanbod Naschoolse opleidingen

Sint-Jozefinstituut Schoten biedt in samenwerking met Skillz vzw opleidingen en klassen aan, na de schooluren in de gebouwen van de school. De lessen zijn een aanvulling of een uitbreiding op het bestaande lessenpakket. De leerlingen worden opgehaald door de leraar en terug naar de verzamelplaats gebracht. De data waarop de lessen plaats hebben staan vermeld bij de cursus. Naast leerrijk is het de bedoeling om de lessen ook leuk te maken, wij geloven dat dat de enige manier is om de passie voor nieuwe vaardigheden bij onze kinderen los te maken!

We gaan ook graag samen met jullie op zoek naar onderwerpen die jongeren boeien, suggesties zijn altijd welkom!
Wil je zelf je passie overbrengen of meewerken aan onze opleidingen, graag! Geef ons een seintje en we bekijken samen wat kan.
Voor alle info en vragen contacteer ons.

Leren programmeren met Scratch, Lego Mindstorms & Drones

Wil je leren programmeren en je programma's uittesten in de échte wereld? We beginnen met Scratch dat specifiek ontworpen is om kinderen en jongeren spelenderwijs te leren programmeren. We bouwen een leuk spel en leren ondertussen de basis van het programmeren. Deze kennis hebben we nodig om robots taken te laten uitvoeren die wij hen geven. We laten de Lego Mindstorm robots rondlopen, lijnen volgen, dansen, enz. Op het einde van de reeks gaan we aan de slag met drones en programmeren onze drone voor een geslaagde missie! Iedereen aan boord!

De lessen hebben plaats op wo 20 feb 2019, ma 25 feb 2019, ma 11 mrt 2019, ma 18 mrt 2019, ma 22 apr 2019, ma 6 mei 2019, ma 13 mei 2019

Locatie: Jozef Hendrickxstraat 153, 2900 Schoten

Prijs: 100,00 EUR (7 lessen)

Leeftijd: 10 t.e.m. 14 jaar - Max. 12 kinderen per klas.

Uur: 13:30u - 16:00u

Nog slechts 1 plaats beschikbaar.

Inschrijven


Inschrijven voor de cursussen

Inschrijven